Ukončila sa druhá veľká rekonštrukcia kultúrného domu

Bodollóban hosszú évtizedes várakozások után 2018-ban végre megkezdődött a kultúrház felújítása a város támogatásával és a képviselő-testület jóváhagyásával. Az 50 000 euróból került sor akkor a nyílászárók teljes cseréjére, a toalettek felújítására, a csatornarendszer és a tetőszerkezet javítására.

Alighogy befejeződtek a munkálatok, ez év elején folytatódtak immár a Szepsi Városi Művelődési Központ jóvoltából, így kerülhetett sor még februárban a nagyterem parkettjének felcsiszolására és az árnyékoló redőnyök elhelyezésére. Az áprilisi és májusi hónapokban két irodahelység kapott új padlózatot és teljes bútorzatot, de a nagyterem bejárati ajtajának cseréjére is sor került ekkor két kiadó ablakkal együtt. Továbbá sor került még a csillárok és lámpák teljes cseréjére azok kapcsolóval és a konnektorokkal együtt Ez még persze mindig nem minden! A nyári szünet végeztével a folyósó burkolatát cserélték, a kisterem pedig szintén új padlózatot kapott. Mindezt pedig végül tetőzte az épület teljes belső kifestése, így készülve a szeptember 20-án megtartott bodollói címeravatásra és az épületben zajló Vinalia borkóstoló estre.

A több mint 40 éves várakozások után a városrész végre egy korszerű épülettel rendelkezik, melyre joggal lehetnek büszkék mind a helyiek, mind a város. Az új kultúrház előtt így újra megnyílik a lehetőség annak teljes fokú kihasználására, hiszen immáron gyönyörű nagytermével, elegáns és higiénikus toalettjeivel, modern kistermével, valamint hangulatos kis folyosójával bármilyen igényt ki tud elégíteni, legyenek azok akár bálok, konferenciák, esküvők vagy előadások. Történjék bárhogy, a szeptemberben elhelyezett bodollói szimbólumokkal ékesített kultúrház biztosan egy környékbeli csoda.