A kultúrházról

A kultúrház történetéből

A bodolló kultúrházat még az 1970-es évek első felében kezdték építeni a falubeliek a Z akció keretén belül, az akkor még önálló községben. Az épültet 1975-ben adták át, s innentől kisebb megszakításokkal a mai napig használatban van. Feladatait tekintve, kezdetben az önálló Bodolló polgármesteri hivatala és a helyi könyvtár működött itt, de rendeztek benne esküvőket, bálokat, nyugdíjas napokat is.

Miután Bodollót 1986-ban Szepsi városhoz csatolták, a községi hivatal megszűnt, s az épület a város tulajdonába került, de kihasználtsága megmaradt. A 90-es években diszkókat is tartottak itt, majd a helyi ifjúság rendezett színjátszó alkalmakat.

A 2000-es évek után az épület kihasználtsága fokozatosan csökkent, 2011-ben pedig a könyvtárat is bezárták. Mindezzel párhuzamosan egyre gyorsabban romlott állapota is, s így már elkerülhetetlenné vált a felújítása.

A kultúrház első nagyszabású rekonstrukciójára 2018-ban került sor, melyet a 2019-ben folytattak, így a városnak és a városrésznek egyaránt egy korszerű, hangulatos ékességévé vált. Az épület jelenlegi fenntartója a Szepsi Városi Művelődési Központ, melynek kirendeltsége is található benne az újonnan megnyíló könyvtárral egyetemben.

Híreink

Mi történt eddig?